TAPANILAN ERÄ RY.

JUMPPATUNTIEN SISÄLLÖT

Tunnin pituus on 60 min, ellei erikseen mainita.

 

SOPII KAIKILLE:

 

AFRO

Afrikkalaista tanssia ja musiikkia. Tunti alkaa lämmittelyllä, jossa harjoitellaan myöhemmin koreografiassa käytettävää liikemateriaalia. Tunti jatkuu afrikkalaisella tanssilla ja päättyy rauhallisiin venytyksiin.

 

AIKUISTEN BALETTI

Aikuisten balettitunneilla opetellaan ja harjoitellaan baletin perusliikkeitä ja tutustutaan klassisen baletin traditioon. Pyrkimyksenä on kehittää kehonhallintaa sekä liikkeen esteettisyyttä ja ilmaisua. Opetus etenee tavoitteellisesti ryhmän tason mukaan. Varusteena sinulle riittävät pehmeät balettitossut tai sukat ja mukava, joustava tanssiasu.

 

BAILATINO

Tanssillinen liikuntamuoto, nautitaan musiikista ja pidetään hauskaa yhdessä. Tunnilla käydään läpi mm. salsa, mambo, merenque ja cha cha. Hauska tanssitunti, jossa saa antaa kehonkielen puhua!

 

CHIBALL-jumppa

Chiball on pehmeän helppoa ja rentouttavaa, mutta silti tehokasta liikuntaa aromapallon kanssa. Chiball-tunnilla sekä keho että mieli rentoutuvat. Tunnilla yhdistyvät mm. tai-chi, jooga, pilates.

 

CORE

Core-tunti haastaa erityisesti keskivartalon lihakset ja kehittää tasapainoa. Yksinkertaisen alkulämmittelyn jälkeen keskitytään vatsa-, selkä ja pakaralihaksiin ja lopuksi venytellään. Korsettilihakset ja pakarat kiinteytyvät ja ryhti paranee!

 

KEHONHUOLTO

Tunti alkaa lyhyellä alkulämmittelyllä, joka koostuu mm. rangan rullauksista/ avauksista, kevyestä askelluksesta, tasapaino- ja koordinaatioharjoitteista sekä liikeratoja avaavista lämmittävistä joustoista ja ojennuksista. Lämmittelyn jälkeen siirrytään tekemään pilates/ joogatyyppisiä keskivartalon hallintaliikkeitä ja lihaskuntoa. Lopuksi siirrytään pitkäkestoisiin venytyksiin ja tunti päätetään rentoutumiseen.

 

KIINTEYTYS/ KEVENNETTY KIINTEYTYS

Kiinteytys on helppoa ja tehokasta perusjumppaa kaikille. Lämmittelyn aerobinen osuus kestää noin 30 min. Lihaskuntoa vahvistetaan oman kehon painolla ja vaihtelua tuntiin tuovat kuminauhat ja kepit. Tunti päätetään palauttaviin venytyksiin.

 

PACE

Pace on ohjattu kiertoharjoittelutunti hydraulisen vastuksen laitteilla. Tässä harjoittelumuodossa yhdistyvät sekä aerobinen että lihaskuntoharjoittelu. Jokaisessa laitteessa/suorituspaikassa harjoitellaan noin 30-45 sek., jonka jälkeen kaikki vaihtavat samanaikaisesti seuraavaan laitteeseen/ suorituspaikkaan. Tämä on hyvä vaihtoehto kuntosaliharjoittelulle tai perinteiselle circuit-trainingille. Kokonaisvaltainen ja tehokas treenimuoto, joka sopii kaikille. Tämä on ryhmäliikuntaa, jossa itse määräät harjoittelutahdin.

 

PILATES

Pilates on kehonhallintaa, jonka avulla lisätään voimaa ja kestävyyttä vartaloon. Pilates keskittyykeskustan hallintaan ja kehon syvien lihasten harjoittamiseen.

 

VENYTTELYJUMPPA

Lyhyt ja helppo alkulämmittely noin 10-15 min. Lämmittelyn jälkeen vahvistetaan vielä vatsa- ja selkälihaksia, tämän jälkeen siirrytään tunnin aiheeseen eli venyttelyyn. Tunti koostuu pitkistä rauhallisista venytyksistä.

 

SPINNING-TUNNIT                                                                                              

 

STARTTI 45 min.

Tästä on hyvä aloittaa. Tunnilla käydään perusasiat läpi ja otetaan tuntumaa spinningin maailmaan.

 

PERUS 50 min

Perustunti aloittelijoille. Tunnin alussa käydään läpi pyörän säädöt ja polkutekniikat. Jokainen voi säädellä työtä oman kuntonsa mukaan vastuksilla.

 

 

 

SOPII PERUSKUNNON OMAAVILLE:

 

BODY

Tunti alkaa reippaalla ja lyhyellä alkulämmittelyllä noin 15- 20 min, jonka jälkeen siirrytään lihaskunto-osuuteen. Lihaskuntoa vahvistetaan käsipainojen-, voimatankojen- ja nilkkapainojen avulla.

 

BODY PRESS

Alkulämmittely 5 min. Levytankotunti, jonka tarkoituksena on lihaskestävyyden parantaminen. Jokainen kokoaa tankoihin kuntotasolleen sopivan määrän painoja 2-32 kilon väliltä. Kaikki lihasryhmät käydään läpi

tunnin aikana. Tunnetaan myös nimellä PUMP.

 

BOXBIC

Reipas tunti, jossa yhdistyvät nyrkkeily ja aerobic. Iskut ja potkut suoritetaan rennon ja vauhdikkaan musiikin tahdittamana. Potkuista ja iskuista tehdään haastavia sarjoja ja lihaskunto-osuudessa keskitytään kehonhallintaa vaativiin harjoituksiin lajinomaisin liikkein. Tunti päättyy venyttelyyn.

l

JOOGA

Dynaaminen jooga (B.K.S.Iyengarin mukaan)

Jooga Iyengerin mukaan sisältää klassisia asanoita, joissa pysytään pidempään syventäen asiantuntemusta käyttäen välillä apuvälineitä.

 

MIESTEN AEROBIC

Tehokas ja sporttinen miesten oma jumpparyhmä. Hiki pintaan helposti askeltaen, hyppien ja juosten. Lihaskunto-osuudessa käytetään käsipainoja ja voimatankoja tehostamaan lihastyötä. Tunti päättyy venyttelyyn.

 

STEP & BODY

Step-tunti, jossa käydään läpi laudalla perusaskeleita 20-30 min. Lihaskunto-osuus 25 min. painoja apuna käyttäen. Tunti päättyy venyttelyyn noin 5 min.

 

 

SPINNING-TUNNIT

 

SPORTTI 50 min

Tunti paljon polkeneille. Sisältönä voi olla intervalli, mäki tai cardiotunti.

 

SPINNING + pace  60 min

Alkulämmittely polkien n.20-30 min. Lihaskunto tapahtuu kiertoharjoitteluna hydraulisen vastuksen laitteilla. Jokaisessa laiteessa harjoitellaan noin 30-45 sek., minkä jälkeen kaikki vaihtavat samanaikaisesti seuraavaan laitteeseen/ suorituspaikkaan. Liikkeet opit helposti ja vastusta voit säädellä liikenopeutta muuttamalla ts. mitä nopeammin liikkeet suoritat, sitä tehokkaamman harjoituksen saat aikaan. Tunnin alussa ohjaaja näyttää kaikki harjoitteluliikkeet, joten mukaan on helppo tulla milloin vain. Sopii peruskunnon omaaville.

 

 

EDISTYNEILLE / PALJON JUMPANNEILLE:

 

HEAVYBODY

Tehokas 15 min. lämmittely. Lihaskunto tehdään pattereina, jotka sisältävät sykkeenkohotuksia. Patteri sisältää: kädet, jalat, selkä/vatsa, ja liikkuvan liikkeen esim. hyppelyn. Tunnilla käytetään isoja käsipainoja ja tankoja.

 

DANCECBIC

Dancebic on tanssillinen aerobictunti, jossa rakennetaan sarjaa n. 45-50 minuuttia. Sarja sisältää vaikutteita mm. jazz- ja showtanssista. Lopuksi harjoitetaan vatsalihakset sekä venytellään. Tunti soveltuu aerobicin perusaskeleet taitaville.